Hoe breng je antifouling aan?

Heb jij de antifouling al aangebracht op jouw boot? Ondanks dat jij jouw boot in de winter wellicht niet gebruikt, is het erg belangrijk om dit seizoen te gebruiken om jouw boot vaarklaar te maken voor de lente. Een van de aspecten die hierbij komt kijken, is het aanbrengen van een antifouling laag. Het is belangrijk dat zodra jouw boot het water in gaat, het voorzien is van een goede beschermlaag die voorkomt dat bacterie, algen, mosselen en andere organismen op de boot gaan zitten. In dit artikel leggen we de stappen uit die jij moet doen wanneer jij een nieuwe antifouling laag wilt aanbrengen.

Haal alle onderdelen en benodigdheden in huis

Het verven begint altijd met de voorbereiding. Zorg dat je alle juiste kwasten, de antifouling verf en tape in huis hebt. Zorg ook dat je jouw boot op een veilige plek hebt staan waar jij makkelijk de klus kan klaren.

Breng tape aan

Om te zorgen dat je alleen de vakken verft die daadwerkelijk geverfd moeten worden, breng je een beschermrand aan met behulp van tape. Het liefst gebruik je hier schilderstape voor, aangezien deze niet te veel aan de bestaande verf plakt. Zo kan je hem na het verven zonder zorgen verwijderen van de boot. Met de tape dek je onderdelen of gebieden af die niet geverfd mogen worden.

Breng de verf aan

Zodra het tijd is om de verf aan te brengen, kies je het liefste voor een roller met korte haren. Deze zorgt dat de verf in een niet te dunne en niet te dikke laag wordt aangebracht. Ook voorkomt het vegen. Vervolgens kan je met een normale kwast de laatste plekken bijwerken. Met deze kwast kan je meer secuur werk verrichten. Het liefst kies je voor een schuimrubber kwast, aangezien deze ook geen grote vegen af gaat geven.

Een volgende laag

De meeste verven vereisen twee lagen. Zorg ervoor dat deze tweede laag niet te dun wordt aangebracht. Dit kan namelijk de primer-laag aantasten. Zodra de tweede laag is aangebracht, is het tijd om de verf goed te laten drogen. Vervolgens kan je altijd plekken bijwerken die nog extra verf nodig hebben.

De laatste details

Het is een slimme zet om wat extra verf aan te brengen op de waterlijn en op de kiel en roer kant. Deze krijgen namelijk het meeste te verduren in het water, waardoor ze net wat extra verf kunnen gebruiken. Over het algemeen heeft iedereen zijn eigen mening of de schroeven geverfd moeten worden of niet. Wil jij de schroeven liever niet verven, kies er dan voor om ze te polijsten.

Tags:

Gerelateerde Berichten

Riem Zonder Gaatjes: Het Nieuwe Modeaccessoire voor Comfort en Stijl

De riem is altijd al een essentieel onderdeel van onze garderobe geweest. Het is niet alleen een functioneel accessoire om ...

De magie van perfect entertainment op jouw evenement

Bij het plannen van een evenement is de keuze voor het juiste entertainment vaak de sleutel tot succes. Gasten willen ...

Tweedehands kantoormeubelen: een verantwoorde keuze

Bij het inrichten van een kantoorruimte denken veel mensen direct aan het aanschaffen van nieuwe meubels. Echter, tweedehands kantoormeubelen kunnen ...

Ontdek de Voordelen van FALK Bouwsystemen

FALK Bouwsystemen biedt innovatieve oplossingen voor de bouwsector, waardoor projecten efficiënter, duurzamer en kosteneffectiever worden. Als toonaangevende leverancier van hoogwaardige ...